La classe de cinqué B, anem a tornar a fer cuina, esta vegada toca fer rosquilletes, un menjar molt sa i fàcil de fer; primer ho farem a casa i despres quan ho tinguem mig clar ho farem amb el forn de l'escola.
INGREDIENTS:
125 ml d'aigua
100 ml d'oli d'oliva
45 g de llevat de forner
500 g de farina de blat
sal
100 ml d'oli d'oliva
45 g de llevat de forner
500 g de farina de blat
sal
ELABORACIÓ
Fica en un bol l'aigua, dilueix en l'aigua el llevat de forner.
Afegeix l'oli i un pessic de sal, ara aneu afegint la farina a poc a poc sense deixar de barrejar.
Quan hagis tirat tota la farina pasta amb les mans uns 5 minuts, fins aconseguir una massa compacta i homogènia.
Deixa la massa al bol, la tapes i la deixes reposar en un lloc temperat una hora.
Passada la hora la massa haurà doblat la seva mida.
Agafa una bola de massa i li dóna forma rodant sobre el banc, fins a aconseguir un palet d'uns 6 o 7 centímetres i de mig centímetre de gruix aproximadament.
Deixa els palets en una safata de forn sobre paper vegetal, perquè no s'enganxin.
També pots fer les rosquilletes planes, agafa una bola de massa i la rodes una mica sobre el banc i després la aplastas una mica.
Les deixes reposar a la safata uns 10 minuts.
Li fas una mica de sal per sobre i les introdueixes al forn a 180 º durant 20 minuts.
Deixa-ho refredar abans de menjar-les.
CONSELL:
Si t'agrada li pots posar pipes pelades o qualsevol altre fruit sec que t'agrade.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada